Ben jij beginnend fotograaf?

Ben jij beginnend fotograaf?

Ben jij beginnend fotograaf?

Is het belangrijk welke fotocamera je gebruikt?

 

Het is niet belangrijk welke fotocamera jij gebruikt. Het is belangrijk dat je leert fotograferen. Hoe maak ik een juiste compositie en hoe houd ik de camera vast. Door veel te fotograferen leer je steeds beter kijken, kilometers maken is het beste. Je kunt al gelijk een grote investering doen in mooie lenzen en een dure luxe fotocamera maar die maken niet de foto. De foto die maak jij zelf!

 

Deze foto is 1 van mij eerste foto’s en is gemaakt met een Canon crob fotocamera.Deze kreeg ik met kerst als cadeau. Pas toen ben ik eigelijk begonnen met serieus te fotograferen. De fotocamera stond altijd op automatisch zodat ik mijn focus kon houden op de compositie.

 

compositie

 

De compositie is erg bepalend voor de uiteindelijke foto. Bij deze foto heb ik er bewust voor gekozen voor deze compositie. Deze lijkt heel standaard  en doet vrijwel iedereen. Het beste is om de regel-van-derden te hanteren.

Bij de regel-van-derden verdeel het beeld zowel horizontaal als verticaal in drie vlakken. Zet je onderwerp op een kruispunt van deze lijnen. Kijk maar eens als je dit doet welk effect dat geeft op de foto.

Ik had dan ook de volgende keuze:

. optie 1     Zoals de regel-van-derden, compositie links.

optie 2    Zoals de regel-van-derden, compositie rechts.

. optie 3     Zoals de regel-van-derden, compositie midden.

Ik heb dan gekozen voor optie 3, Yes! Dit werkte! voor mij kwam zo de foto met deze compositie het beste tot zijn recht.

 

 

Conclusie

 

Ik een mooi resultaat gekregen. Met het letten op compositie en mijn niet al te dure Canon fotocamera. Ben je benieuwd naar nog meer technieken voor fotograferen met het oog op compositie? Kijk dan hier eens.

 

Tip

 

Fotografeer wat jij zelf  interessant vind met jou fotocamera. Zo lang je dat blijft doen fotograferen wat jij zelf het leukste vindt, is de kans klein dat je jou interesse verliest met deze nieuwe hobby.

 

 

  • beloved fotografie, loveshoot
  • wedding trouwfotografie
  • lifestyle-vintage shoot
  • newborn babyfotografie
  • lastmoments uitvaartfotografie
  • fotostudio zevenaar
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.