De pure schoonheid van babyfotografie

De pure schoonheid van babyfotografie

Niets mooiers dan foto’s van je pasgeboren baby. Die kleine handjes, dat kleine neusje. Herinneringen die je maar één keer kunt vastleggen. Wil je een newborn fotoshoot, dan is het goed om met enkele zaken rekening te houden. Ik leg het je graag uit.

Good things take time

 

Soms krijg ik de vraag van trotse, nieuwe ouders of ik een paar mooie foto’s kan nemen van hun pasgeborene baby. Zonder voor een complete newborn fotoshoot te kiezen.
De newborn fotoshoots (voor baby’s tussen de 9 en 15 dagen oud) duren tussen de 2,5 en 3 uur. Maar die tijd is echt nodig om het gewenste en het mooiste resultaat te behalen.

newborn fotoshoot

Een waardevolle investering

 

Newbornfotografie is een vak apart. Het vergt erg veel ervaring, kennis over veiligheid en ontzettend veel geduld. Ik snap heel goed dat een newborn fotoshoot een flinke uitgave kan zijn. Maar bedenk dat deze tijd nooit meer terug komt. Het is het bedrag echt meer dan waard. Meestal geeft men veel geld uit aan het kamertje, de kleding en dergelijke. Zaken waar de kleintjes al snel uitgegroeid zal zijn. De foto’s zijn echter blijvend: een investering en een waardevolle herinnering voor altijd.

Als jullie de newborn fotoshoot boeken, ontvangen jullie per e-mail een Newborn-informatiegids. Hiermee kunnen jullie goed voorbereid genieten van de fotosessie.

Eenvoud siert

 

Bij het fotograferen van pasgeborenen is eenvoud vaak het mooist. Ik hou erg van de natuurtinten en de tijdloze setting. Door deze manier van kleurgebruik blijft de focus op de baby. Het gebruik van pure zachte materialen zorgt er ook voor dat de baby het comfortabel heeft. Wat natuurlijk heel belangrijk is: tijdens een shoot werk ik geduldig en luister ik goed naar wat de baby wil. Soms willen ouders graag een pose, die de kleine helemaal niet fijn vindt en dan niet haalbaar is. Elke newbornshoot zal dan ook weer anders zijn.

Na de sessie ga ik aan de slag met de foto’s. De selectie wordt uiterst zorgvuldig gedaan en dit resulteert in een heel waardevolle fotoserie. Zonder onnatuurlijke nabewerking.  Kenmerken van de pasgeborene zoals huidschilfertjes worden niet weg-geshopt. In het gezichtje wel.

Mooie fotokwaliteit

 

Persoonlijk hou ik van de ouderwetse fotograaf instelling. Dit omdat er al zoveel digitaal rond gaat en ik het bijzonder vind als iets echt tastbaar is. Daarom heb ik ook met zorg een aantal leveranciers gezocht, die enkel leveren aan vakfotografen en die een perfect product kunnen leveren waar je trots op kunt zijn. Er gaat niks boven een waardevolle herinnering te zien stralen in jullie huis of bij opa en oma. Samen kunnen we kijken wat jullie wensen hierin zijn en zal ik adviseren wat het beste past.

Tip

 

  • Vraag cadeaubonnen aan je kraamvisite!
  • Neem ruim op tijd in de zwangerschap contact op zodat we (om en nabij) een datum kunnen plannen.

Conclusie

 

Een newbornshoot is een bijzondere beleving. Jullie kindje is nog maar net op de wereld en dan vindt al de eerste fotosessie plaats.
Jullie zullen merken, dat in de allereerste fase de baby’s ontzettend snel veranderen. Later beseffen ouders pas hoe waardevol een newbornshoot is!

Ik hoop dat jullie straks genieten van deze fotosessie en als de foto’s nabewerkt zijn tranen van geluk hebben als wij deze samen gaan bewonderen.

liefs Debby

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.